ORGANİK İNCİR ÜRETİMİ
Türkiye organik kuru incir üretimi son yıllarda yaklaşık 10-15 bin ton kadardır.Kurutmalık çeşit olan ''Sarılop'' incir çeşidi açısından organik kuru incir üretimi Aydın ve İzmir organik incir üretiminde önde gelen illerdendir. ''Bursa Siyahı'' organik taze incir üretimi de mevcuttur. 2013 yılı kapsamında farklı incir tipleri/türleri için yapılan sertifika başvurularından elde edilen ürün miktarı 3.843 ton düzeyindedir.Sertifika sahibi firma/girişimci sayısı 40'ın üzerindedir.
Tüketici tercihlerine bağlı olarak, ABD başta olmak üzere, organik ürün talebi giderek artış göstermekte olup,önümüzdeki yıllarda üretim bölgesinde organik tarıma geçiş sürecinin hız kazanacağı tahmin edilmektedir.
Tüketici tercihlerine bağlı olarak, ABD başta olmak üzere, organik ürün talebi giderek artış göstermekte olup,önümüzdeki yıllarda üretim bölgesinde organik tarıma geçiş sürecinin hız kazanacağı tahmin edilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.