Taze İncir Meyvelerinin Soğukta ve Dondurulmuş Olarak Muhafazası


         Taze İncir Meyvelerinin Soğukta ve Dondurulmuş Olarak Muhafazası

      Taze incirler, 0 ile +2C de ve %58-90 bağlı nemde iki hafta süreyle depolanabilirler.Depolarda sadece incir bulunmalıdır.Ön soğutma işlemi,depolama süresinin uzatılmasına yardımcı olacaktır.

       Yenilebilir film kaplamalar depolama süresini iki-üç kat uzatır. Taze sofralık incirler -2,7C de donma belirtileri göstermektedir.Soğukta muhafaza sırasında sıcaklığın -2,7 C ye düşmemesine dikkat edilmelidir.
       Dondurarak meyve saklamak da bir değerlendirme yöntemidir. -35 C'de dondurulan taze incirler -20 C'de 9 ay süreyle saklanmaktadır.(Şekil:3)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNCİR PASI

İncirde Olası Hastalıklar