KURU İNCİRİN DEPOLANMASI
* Üretici depoları sezon öncesi mutlaka temizlenmelidir.Yarık, oyuk gibi yerler onarılmalı, boya badana yapılmal, pencereler ve açıklıklar tel ile kapatılmalıdır.Depoya henüz kurumamış incirler konulmamalıdır.
* İncirlerin yığın halinde depolanması ıslak zemin veya duvarlar meyvelerin nemini arttırarak aflatoksin riskini arttırmaktadır.(Şekil 10a).
Bu nedenle kuruyan incirler depolarda mutlaka kasa içinde ve zeminle teması kesilerek muhafaza edilmelidir.(Şekil 10b)
* Üretici tarafından kalite sınıflarına ayrılan kuru incirler, temiz kasalarda alıcılara hızla teslim edilmelidir.
* Fümige edilmeden depolanan kuru incirlerde böcek hasarı oranı artmaktadır ve bu durum son yıllarda yaşanan en önemli kalite sorunu haline gelmektedir.Bu sorunu önleyebilmek için, üreticilerimiz hasattan sonra mallarını en kısa sürede fümigasyon imkanı olan depolara sevk etmelidirler.
* Depolar güneş almayan serin yerlerde kurulmalı,kuru,havalanabilen ve kokusuz ortamlar olmalıdır.
* Hurda incirler ayrı yerde depolanmalıdır.
* İncirlerin yığın halinde depolanması ıslak zemin veya duvarlar meyvelerin nemini arttırarak aflatoksin riskini arttırmaktadır.(Şekil 10a).
Bu nedenle kuruyan incirler depolarda mutlaka kasa içinde ve zeminle teması kesilerek muhafaza edilmelidir.(Şekil 10b)
* Üretici tarafından kalite sınıflarına ayrılan kuru incirler, temiz kasalarda alıcılara hızla teslim edilmelidir.
* Fümige edilmeden depolanan kuru incirlerde böcek hasarı oranı artmaktadır ve bu durum son yıllarda yaşanan en önemli kalite sorunu haline gelmektedir.Bu sorunu önleyebilmek için, üreticilerimiz hasattan sonra mallarını en kısa sürede fümigasyon imkanı olan depolara sevk etmelidirler.
* Depolar güneş almayan serin yerlerde kurulmalı,kuru,havalanabilen ve kokusuz ortamlar olmalıdır.
* Hurda incirler ayrı yerde depolanmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.