Taze İncir Meyvelerinin Soğukta ve Dondurulmuş Olarak Muhafazası Taze incirler, 0 ile +2C de ve %58-90 bağlı nemde iki hafta süreyle depolanabilirler.Depolarda sadece incir bulunmalıdır.Ön soğutma işlemi,depolama süresinin uzatılmasına yardımcı olacaktır.
a-)Hastalık Belirtileri: İncir Pası,yaprak dökümü ve ürün kaybına neden olan tropik ve subtropik iklimlerde oldukça yaygın görülebilen önemli bir hastalıktır.Bu nedenle ancakılık ve nemli iklime sahip bölgelerde yetişen incirler bu hastalıkla daha sık ve yoğun karşılaşma riski taşırlar.Sıcak ve kuru havalarda önemli bir risk oluşturmazlar.
5- Meyvede Sürme, Ekşime, vb.: Meyvelerde sürme ve ekşimeye neden olan küf ve maya gibi etmenler dişi incir meyvelerine öncelikle ilek arısı, ekşilik böcekleri ve sirke sinekleri ile taşınmaktadır. Akma ve ekşime gösteren lop incirler
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim.